“Als ik hier binnen loop, voel ik mijzelf meteen thuis.”
Een opleiding tot verpleegkundige, een opleiding tot maatschappelijke zorg en vervolgens binnen Amarant van voorziening naar voorziening hoppen. Dat is de ervaring die Liesje op dit moment heeft bij Amarant. Momenteel is ze al 11 jaar op een vaste voorziening werkzaam. Alleen dat is in het verleden wel eens anders geweest.
Zorgopleiding
in 2009 is Liesje begonnen met haar verpleegkundige opleiding niveau 4. De eerste keer dat ze kennis maakte met Amarant was gedurende haar stage tijdens deze opleiding. Ze startte haar stage op de Gaanderij in Alphen en tijdens de opleiding volgden vele andere voorzieningen als stageplek. Tot dat ze de thuiszorg toegewezen kreeg vanuit de opleiding. Dat was iets wat haar totaal niet paste. “Ik weet nog heel goed dat ik dat echt niet leuk vond”, vertelt Liesje. Dat is ook de reden dat ze uiteindelijk met de opleiding gestopt is.
Gelukkig vond ze snel een andere opleiding die bij haar paste, Maatschappelijke Zorg (MZ), hier kon ze in het 2e jaar instromen. Na het behalen van haar diploma in 2014 is ze binnen Amarant blijven werken als flexmedewerker. Liesje: “In de tijd dat ik als flexmedewerker werkzaam was, heb ik gezien wat ik absoluut niet wil. Maar ook dingen die ik wel zou willen doen.”
Wevershof in Gilze
Op de voorziening Wevershof wonen 8 cliënten met psychiatrische problematieken tot aan het syndroom van down of spasme. “Noem het, of we hebben het”, grapt Liesje. “Als ik hier de woning binnen loop, voel ik mijzelf meteen thuis”, vertelt Liesje. Op de locatie is er goed contact met bewoners, collega’s, Amarant en familie/verwanten. De Wevershof is een ouderinitiatief wat in 2003 opgezet is door ouders. Veel wordt in samenspraak gedaan met familieleden of verwanten. Wanneer we hier bijvoorbeeld een nieuwe medewerker of stagiaire aannemen, hebben we ook altijd een gesprek met hen of het bestuur van het initiatief. Dat is nog maar 1 van de taken die zij uitvoeren.”
“In de tijd dat ik als flexmedewerker werkzaam was, heb ik gezien wat ik absoluut niet wil. Maar ook dingen die ik wel zou willen doen.”
Spin in het web
Als persoonlijk begeleider is Liesje verantwoordelijk voor 4 bewoners. Ze houdt contact met de cliënt zelf en de verantwoordelijke van de cliënt. “Binnen het team heb ik de overview en zet ik lijntjes uit die nodig zijn voor een volledig beeld van de cliënten. Hierbij krijg ik goede ondersteuning van mijn collega’s. Iedereen houdt een oogje in het zeil en schrijft op of signaleert.
“We hebben op de Wevershof plek voor 9 cliënten”, vertelt Liesje enthousiast. Cliënten wonen hier in een eigen appartement met een badkamer en een keukentje als ze dit willen gebruiken, vervolgt Liesje haar verhaal. Naast dat het met de cliënten gezellig is, werken ze ook met een fijn team. “We helpen elkaar waar nodig en staan voor elkaar klaar.”; beëindigd Liesje haar verhaal.
Wil jij ook werk dat gelukkig maakt? Neem dan contact op met onze recruiter Michelle de Rover. Telefonisch bereikbaar via 0613076615.
Ook leuk om te lezen
Andere ervaringsverhalen
-
Zij-instromer Vinod gooide het roer radicaal om
Het was een opmerkelijke carrièreswitch toen Vinod Nagessar (41) vijf jaar geleden overstapte naar de gehandicaptenzorg. Inmiddels geniet hij als, zij-instromer en senior begeleider, met volle teugen van het werk bij de ‘crisisafdeling’ KortDurende Interventies (KDI).
Lees het verhaal van Vinod -
Binnenkijken bij Spie 12-14 & Floralaan 8
Op het mooie en gezellige Daniël de Brouwerpark in Tilburg vind je onze locaties Spie 12-14 en Floralaan groep 8. Met één integraal zorgteam bieden we hier woonbegeleiding en dagbesteding aan een diverse groep cliënten in de leeftijd van 16 tot 70 jaar. Nieuwsgierig geworden? Onze senior begeleider Daniëlle vertelt je graag meer!
Lees het verhaal van Spie 12-14 -
“Zelfs nu ben ik nog niet uitgeleerd. Je kan jezelf altijd blijven ontwikkelen”
De binnenkomst op Spie 8-10 beschrijft al gelijk hoe een dag van persoonlijk begeleider Debby eruit kan zien. “Vandaag had ik eigenlijk een administratie dag ingepland voor mijzelf. Maar vanwege een zieke collega sta ik nu alsnog op de groep te helpen.”
Lees het verhaal van Debby