Starten met een leerwerktraject?
Wil je overstappen naar de zorg óf een nieuwe stap zetten binnen jouw zorgcarrière? Dan is een leerwerktraject misschien wel iets voor jou. Als je 18 jaar of ouder bent, kun je bij Amarant terecht voor de Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) of een Zij-instroomtraject.
In de praktijk
Amarant biedt meerdere keren per jaar een leerwerktraject aan voor zorggerelateerde opleidingen op mbo 3 en 4 niveau. Je komt bij ons in dienst en gaat direct de praktijk in. Vanaf dag 1 werk je dus al met cliënten op één van onze voorzieningen. Hier word je begeleid door deskundige collega’s, een werkbegeleider en een erkende adviseur praktijkopleiding vanuit de Amarant Academie. Ook ga je één dag in de week naar school.
Maatwerk
We willen graag dat jouw leerwerktraject een succes wordt. Daarom zoeken we naar de ideale match voor jou. Op welke groep pas jij het best? Dat is ons uitgangspunt. Dit doen we tijdens een selectiedag (live of online) waar je allerlei opdrachten krijgt. En je gaat in gesprek met mensen uit het werkveld.
Jouw opleiding wordt door Amarant betaald!
Een leerwerktraject bieden wij altijd als parttime baan aan. Afhankelijk van de openstaande vacatures kies jij voor een contract van 30,4 of 21,7 uur (BBL) of 24,3 tot 32 uur (Zij-instroom). Amarant betaalt de opleiding, het collegegeld en boekengeld. Dat is mooi meegenomen! Daarnaast vergoeden we ook een deel van de lestijd.
Wij investeren niet zomaar in een opleiding; na het behalen van jouw diploma solliciteer je op een van onze vacatures en ontvang je een contract voor onbepaalde tijd van (minimaal) 24 uur per week.
Informatie en solliciteren
Je kunt natuurlijk direct solliciteren op een vacature. Wil je eerst nog wat meer informatie over de leerwerktrajecten? Meld je hier aan voor onze online infomarkt!
Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures? Meld je hier aan voor onze jobalert.
Voor overige inhoudelijke vragen kun je contact opnemen via leren@amarant.nl.
Ervaringen bij Amarant
Ervaringsverhalen
-
Zij-instromer Vinod gooide het roer radicaal om
Het was een opmerkelijke carrièreswitch toen Vinod Nagessar (41) vijf jaar geleden overstapte naar de gehandicaptenzorg. Inmiddels geniet hij als, zij-instromer en senior begeleider, met volle teugen van het werk bij de ‘crisisafdeling’ KortDurende Interventies (KDI).
Lees het verhaal van Vinod -
“Binnen mijn team voel ik respect voor mijn geloof”
Zakaria Sebbar werkt als persoonlijk begeleider complexe zorg op Spie 2, een woonvoorziening voor mensen met een licht verstandelijke beperking en complex gedrag. Hij is moslim en voelt binnen het team respect voor zijn geloof. Iets waar hij trots op is.
Lees het verhaal van Zakaria -
Marja helpt bewoners bij een fijne en comfortabele oude dag
Marja is woonbegeleider op de locatie Annevillelaan in Ulvenhout. Hier wonen cliënten tussen de 60 en 90 jaar met een lichte tot matig verstandelijke en/of fysieke beperking. “In een team van (persoonlijk) begeleiders, assistent begeleiders en mensen van de dagbesteding zorgen we ervoor dat de dag zo prettig mogelijk verloopt voor de ouderen.”
Lees het verhaal van Marja